Sådan sørger du for, at din kat ikke keder sig

Sådan sørger du for, at din kat ikke keder sig

Når din kat er alene hjemme, og du ikke er der til at aktivere den, så er det en god ide for din kats velbefindende, at der er nogle ting, den kan lave. Der kommer løbende nyheder indenfor katteverdenen, og derfor er der også et hav af muligheder. Med de rigtige tiltag kan din kat holde sig aktiv, i form og underholdt. En af de rigtige gode muligheder er at lave en såkaldt ”cat walk”, som er en form for sti af forskellige ting, som er hængt op på væggen oppe under loftet. Stien kan være med mange eller få forhindringer, som din kat kan bruge til at komme rundt i hjemmet via og dermed også holde sig aktiv. Det kan være en cat walk, du laver selv, som for eksempel kan bestå af hyldeknægte beklædt med noget, katten kan kradse på eller sætte sine klør fast i. Derudover kan stien laves af hylder i forskellige størrelser og længder, som din kat kan kravle på. Måske skal disse også beklædes med noget stof af en art, eller hvad du har lyst til. Læs med herunder for at få yderligere inspiration til, hvad du kan lave til din kat af nyheder og andet sjov.

Legetøj til din kat er vigtigt

Det er vigtigt, at din kat har andet at lave end blot at kunne kradse på et kradsetræ. Aktiver den med forskelligt legetøj og brug noget tid sammen med din kat, så du kan være med til at stimulere den. Legetøjet kan være af forskellig beskaffenhed, og ligger det fremme, når du ikke er hjemme, så kan katten også selv lege med det, når den da ikke sover.

Ude- eller indekat – giv din kat de bedste muligheder

Hvis din kat er en udekat, kan du sørge for at den har mulighed for at komme ind og ud, som den selv vil via en kattelem. Hvis din kat er en indekat, men I for eksempel har en altan, kan I lave forskellige tiltag, der gør, at den kan komme derud, uden I skal være bange for, at der sker noget. I kan eksempelvis tage og sætte et net op omkring altanen, så katten ikke kan hoppe ud og ned. Det er dog ikke alle altaner, der kan give den mulighed, det kommer an på, hvordan den ligger i forhold til jeres overbo og naboers altaner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *