3 gode grunde til at få hund

3 gode grunde til at få hund

Der er mange gode grunde til at få en hund, og forskellige mennesker vil nok lægge vægt på forskellige ting. Først skal det siges, at man selvfølgelig skal tage ansvaret alvorligt og ikke bare anskaffe sig en hund for at prøve det. Det er en forpligtigelse, man ikke skal tage let på, men når det så er sagt, så er det hele ikke alvor. En hund kan gøre underværker for dit humør, og på den måde – og mange andre – kan en hund være utrolig givtig for dig og dit liv.

En ny bedste ven, der altid lytter

Når hunden ligger i hundekurven derhjemme, I er ude at gå en udkigstur i snor eksempelvis i en af de mange skove omkring Odense, eller I spiser jeres mad på samme tid, så er der altid en at snakke med. Det kan også give en ekstra tryghed at være alene hjemme, når man har sin bedste ven ved sin side. Hundens hørelse er som bekendt meget bedre end vores, og med en hund til at advare, når der kommer nogle, kan det give tryghed. Men husk at det skal gå begge veje – hunden skal ikke kun være der for dig, du skal være der for hunden, og sørge for at give den alt, den har brug for.

En hund er god for dit helbred

Der er mange undersøgelser, der viser at en hund er god for dit helbred. Det er den blandt andet, når det kommer til stress. Den hjælper med at få stresshormonerne ned og beroliger dig. Det er blandt andet derfor, at der på forskellige universiteter i udlandet er en hund tilknyttet til læsesalene, sådan at eleverne kan være mere rolige og håndtere presset i og omkring eksamensperioderne.

En hund skal luftes, og det er dig, der som ejer skal stå for dette. På den måde får du motion, og du kommer ud og bevæge dig hver dag. Det kan være en god ide, hvis du for eksempel har et stillesiddende arbejde til hverdag. Gåturen er af mange blevet hyldet som en af de sundeste former for motion, du kan aktivere dig selv med og gøre for dig slev, men det er da mere hyggeligt, hvis det er sammen med din nye bedste ven, hvor i sammen kan komme ud og udforske området rundt om eksempelvis Odense.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *