E-sport er det nye sort: en forældreguide

E-sport er det nye sort: en forældreguide

Gaming og elektronisk sport – eller e-sport – er en helt ny verden inden for sport og fritid, der de seneste par år har vundet frem over hele verden, og er på vej til at blive anset som en sportsgren på lige fod med andre sportsgenre – der er endda oprettet flere linjefag på efterskoler og højskoler med fokus på gaming og e-sport. Der bliver endvidere afholdt e-sportsturneringer på samme vis som ved almindelige fodbold- eller badmintonturneringer.

 

Hvordan kan man som forældre navigere i den nye verden?

 

Unge som gamle er hoppet med på e-sports bølgen, og undersøgelser viser, at gaminger en sportsgren, der fanger både pigerne og drengene. Men hvad er det, som fanger, og som gør, at tastatur og skærm bliver valgt til?

Gaming og e-sport kan noget særligt. Det tilbyder en ny fælles platform hvor alle kan være med, og kammeratskabet lider ingen last af, at de unge mødes på de virtuelle portaler– for faktisk taler de unge mindst ligeså meget sammen. At de mødes online viser blot, at de unge følger den teknologiske udvikling. Teknologien er kommet for at blive – og fokus bør i stedet være på at lære de unge at navigere på de nye medier.

Gaming – har vi råd?

 

Teknologi, udstyr og gaming kan hurtigt få en genklang af, at mor og far skal have pungen op af lommen. Men faktisk kræver det ikke andet end en almindelig stationær computer eller bærbar PC at game og spille spil. Når det så er sagt, er der selvfølgelig rig mulighed for at opgradere med diverse udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *