2 rengørings og rensnings tips og tricks til tæpper ogbadeforhæng

2 rengørings og rensnings tips og tricks til tæpper ogbadeforhæng

Støvsugning af ægte tæpper

Det anbefales at man støvsuger tæpper en gang om ugen. Når man skal støvsuge ægte tæpper, er det en god ide at være forsigtig og læse disse gode råd. Forkert støvsugning kan nemlig resultere i, at det ægte tæppe tager skade.

Sørge for, at støvsugerens sugestyrke ikke er indstillet for højt.

Støvsugerhovedet må ikke have roterende børster. Brug ikke støvsugerhovedets børster da man kan risikere at rive op i luven på tæppet.

Når man støvsuger ægte tæpper, er det vigtigt at støvsuge med luven. (Luvretning kan findes ved at lade hånden glide hen over tæppets længderetning. Man skal støvsuge i den retning, som føles mest glat).

Et ægte tæppe skal støvsuges forsigtigt med få gentagelser på samme område.

Undgå helst støvsugning af frynserne da de hurtigt slides og får et kedeligt trevlet udseende. Støvsug evt. under frynserne og ryst dem så de slipper evt. skidt.

God fornøjelse med støvsugningen, du kan finde flere råd om rengøring lige her

 

Rengøring af badeforhæng

Det ellers så flotte badeforhæng som man købte for under 1 år siden, er gået hen og blevet gammelt og grimt at se på. I bunden, er den jordslåede farve begyndt at kravle højere og højere op af badeforhænget, og kalkrester har også sat sine spor. Man ved godt, at man ikke kan være bekendt, at have det hængende mere, så hvilke muligheder er der.

I stedet for at smide det grimme jordslåede og kalkbelagte badeforhæng ud, kan man blot, ved hjælp af rengøring, få det til at se pænt ud igen.

Jævnlig rengøring af sit badeforhæng er en god måde at undgå kalkbelægninger, om det er lavet af bomuldsstof, polyester eller af plastik. Man skal være opmærksom på, at der findes forskellige måder, at rengøre det beskidte badeforhæng på. Fremgangsmåden afhænger af hvilket materiale badeforhænget er lavet af.

Rengøring af bomuldsstof og polyester badeforhæng er nemt. Du skal blot vaske det i vaskemaskinen på 30 – 40 grader. Har du derimod et plastik badeforhæng, skal det vaskes med en børste, med universalrengøringsmiddel, hvorefter det skal tørres, så det ikke danner kalkbelægninger.

Hvis dit badeforhæng er blevet jordslået, eller har dannet kalkbelægninger, findes der nogen rengøringstips til, hvordan du kan få det pænt igen. Nedenfor er 2 metoder beskrevet.

Denne rengøringsmetode er til badeforhæng af polyester eller bomuldsstof, som enten er blevet jordslået, eller har kalkbelægninger. Du benytter, en blanding af eddikesyre og vand. Herefter tager du det beskidte badeforhæng ned i en balje eller spand, og ligger det i blød nogen timer. Blandingen består af 5 dl. Vand og 1 dl. Eddikesyre. Herefter vaskes det i vaskemaskinen, på anbefalet program.

Har du et helt hvidt badeforhæng af polyester eller bomulds stof, kan du lægge det i blød i varmt vand hvor der er tilsat et klorholdigt produkt (ca. 2 dl. til 10 liter vand.) Efter nogen timer, tages badeforhænget op, og ligges ind i vaskemaskinen. Se instrukser for program og grader i badeforhænget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *