Kan jeg starte min egen virksomhed under uddannelse?

Kan jeg starte min egen virksomhed under uddannelse?

Ja, du kan sagtens vælge at starte din virksomhed op, mens du går i skole. Det er der mange andre, der har gjort før dig.

Find flyverdragt baby og termotøj til børn her, hvis du mangler nyt.

Hvordan kommer jeg i gang?

For det første skal du jo have en idé til en virksomhed. Men har du allerede det, er det jo bare med at få registreret et CVR nummer, som er nemt at gøre på nettet. Når du har gjort det, har du officielt oprettet din egen virksomhed, og så er det jo ellers bare med at komme i gang med arbejdet. Det er slet ikke så svært at starte en virksomhed, som du måske går og tror. Husk at det er en fordel at have styr på ting som skat, moms og regnskaber når du går i gang.

Hvorfor er det en fordel at starte virksomhed under uddannelse?

Det kan være en fordel at starte din virksomhed under din uddannelse, da du blandt andet får SU, når du studerer. På den måde skal du ikke finde penge til at dække dine faste udgifter, hvis du allerede nu kan leve af din SU. Du er hver måned sikret en slags “løn” i form af din SU, og det kan være en stor hjælp, da du på den måde i så fald nemt kan bruge tid på din virksomhed, uden at du behøver at trække løn ud af den til at leve for.

Kan min skole hjælpe mig i min opstart?

Ja, i mange tilfælde kan du være heldig, at din skole kan hjælpe dig med opstarten af din virksomhed. Især hvis du går på en form for handelsskole eller business orienteret uddannelse. Der er tit mange redskaber, der bliver stillet til rådighed, og om ikke andet er du ofte velkommen til at bruge skolens faciliteter, når du fx mangler et lokale at arbejde fra eller lignende. Så hvis du tager en snak med din lærer eller skolen om det, er der gode muligheder for at få hjælp på den måde til din virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *