Har du styr på begravelsesforberedelserne?

Har du styr på begravelsesforberedelserne?

På et tidspunkt i livet kan det desværre ske, at du skal være den ansvarlige, som må planlægge en begravelse. Årsagen skal findes i, at når vi mister nogle – som vi har den nærmeste relation til – så bliver det også vores opgave og ansvar at sende dem ordentligt fra denne verden ved at afholde en smuk begravelse eller bisættelse.

Vi har talt med vores egen bedemand i Brørup, som har hjulpet os med input, hvormed vi her kan bringe dig en lille guide til nogle af de ting, du skal overveje forud for ceremonien.

Tænk over hvad den afdøde ville have foretrukket

Det er vigtigt, at man afholder begravelsen i den afdødes ånd, da det er ham eller hende som skal mindes. Derfor er det vigtigt, man tænker grundigt over, hvad denne person ville have foretrukket. Det drejer sig f.eks. om hvilke sange, der skal synges i kirken, hvilke salmer, hvad tøj personen skal begraves i og meget mere.

Det er vigtigt at forstå, at det kan blive en følsom planlægning, hvis der er flere parter (f.eks. søskende) inde over. Derfor kan det være en fordel at have afklaret med den afdøde – forud for dødsfaldet, naturligvis – hvad denne person ville ønske. Er samtalen for svær, kan personen udfylde et dokument som f.eks. ”Min Sidste Vilje”, hvori personen kan notere alle sinde ønsker. Det gør, at man ikke bliver uenig, når begravelsen planlægges.

Husk de omkringliggende ting

En begravelse er meget mere end at blot planlægge sleve ceremonien. Der skal også bestilles blomster og kranse, bestille en gravsten, indrykkes dødsannonce og nogle gange søges om begravelseshjælp og meget mere. Det kan være meget omstændigt, og derfor er det en god idé at have en bedemand med inde over.

Det gør, at man har en fagperson at trække på, som kan hjælpe med at koordinere alle de praktiske opgaver. Dermed får man selv bedre tid til at være sammen i familien. Hvor man kan tale ud, hjælpe med at bearbejde sorgen og være der for hinanden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *