Sådan beslutter dig dig, når du skal vælge et virksomhedslån

Sådan beslutter dig dig, når du skal vælge et virksomhedslån

Beslutningen om at låne penge er ikke altid en nem eslutning – dette gør sig særligt gældende, når man skal låne penge til sin virksomhed. Man kan bekymre sig om, hvorvidt man egentlig kan overskue at betale pengene tilbage, og hvad der kommer til at ske, hvis man ikke kan det. Det er meget gode tanker at have, og man skal have styr på dette, inden man stifter et lån.

Tjek renterne ud først

Renter er en af de vigtigste parametre, man skal tænke på, når man skal sammenligne erhvervslån. Du kan finde en meget god oversigt over de laveste erhvervslån renter – klik her for at se oversigten og start med at sammenligne med det samme.

Renterne kan være angivet på forskellige måder, hvorfor det er meget vigtigt at omregne til det samme grundlag. Er der tale om en månedlig rente det ene sted og en årlig rente det andet sted, så skal du huske at gange den førstnævnte op og huske renters rente. Du kan finde en formel online, men det er ikke så svært at gøre. På engelsk hedder dette compound interest, og den amerikanske regering har lavet deres egen lommeregner.

Betingelserne er næsten lige så vigtige

Selv om man typisk fokuserer på renterne, så må du ikke glemme betingelserne. Kommer du til at tjene mange penge i fremtiden, så vil det selvfølgelig være relevant og interessant for dig at betale det tilbage tidligere. Visse lånefirmaer tager et gebyr for dette, hvorimod andre ikke gør. Det er derfor en meget vigtig ting at overveje. Nogle tager dog ikke et gebyr for dette, og disse fremgår også af oversigten.

Andre relevante gebyrer kunne være, at man skulle betale for selve låneoptagelse eller et eller andet. Prøv derfor så vidt muligt at låne penge til erhverv netop de steder, hvor betingelserne ikke er så kringlede og forvirrende. Gør du dette, så sparer du dig selv for en masse hovedpine i fremtiden. Du kommer til at takke dig selv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *