Få sundere tænder med de tre T’er

Få sundere tænder med de tre T’er

Vi vil alle gerne have sunde og raske tænder, som ser fine ud og aldrig gør det besværligt for os at spise eller sove. Konsekvensen af ikke at passe sine tænder kan nemlig være, at man får ondt og hverken kan tygge ordentligt eller sove pga. smerterne.

Du får her 3 simple, men effektive tips til at holde dine tænder sunde – du skal bare huske de tre T’er.

Tandbørste

Din tandlæge kan hjælpe dig med rigtig mange ting. Men forudsætningen for at have gode og sunde tænder skaber du med dine egne vaner derhjemme. Her er det vigtigste du kan gøre naturligvis at huske tandbørstningen.

Når du børster tænder, fjerner du det skidt og de madrester, som er kommet til i løbet ad dagen. Gør du IKKE dette, kan der ske det, at de her madrester omdanner sig til sukker og syre, som slider tanden op. Det er noget, som sker over tid som en konsekvens af at glemme sin tandbørste.

Husk derfor altid at børste dine tænder godt og grundigt både morgen og aften. Køb gerne en elektrisk tandbørste, som kan børste dine tænder mere effektivt end den almindelige, fordi den fjerner mere plak og rotere flere gange for en bedre rengøring.   

Tid

Hvad har tid at gøre med at børste tænder? Desværre det, at mange bruger for lidt af den. Det at børste tænder er nemlig ikke noget, som bare skal klares på få sekunder. I stedet bør man bruge minimum 2 minutter, så man er sikker på at nå hele munden rundt. På den måde får man renset tænderne godt og grundigt.

Tandtråd

Selvom man er god til at huske sin tandbørste og børster tænderne i de anbefalede 2 minutter, så er der stadig brug for tandtråd. Det skyldes den simple årsag, at din tandbørste ikke kan rense mellem tænderne, hvis dine tænder sidder almindeligt tæt sammen. Heldigvis kan tandtråden komme ind imellem tænderne og fjerne det gemte skidt, så det ikke sidder og skaber problemer og bliver til bakterier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *