Er livet svært? Så få den rette hjælp

Er livet svært? Så få den rette hjælp

Det kan nogle gange være svært blot at være til. Den følelse sidder mange med, i en tid hvor kriser og økonomi presser, samtidig med at glansbillederne på Instagram og i magasinerne fortsat opstiller idealer for det perfekte liv, underforstået at alle lever det – på nær dig!

Der er med andre ord intet at sige til, at tankerne kan flyve rundt i hovedet og at det kan være svært at tøjle dem. For hvordan skal det hele gå, og hvorfor kæmper man selv så meget, når mange andre klarer sig fint?

Husk: Du er ikke dem, de er ikke dig

Hvis man hele tiden måler sig med andre, der forsøger at vise deres perfekte liv, bliver man aldrig tilfreds. Derfor er det meget vigtigt at huske på, at man skal droppe sammenligninger. For er der overhovedet tale om ligeværdige sammenligninger? Det du ser på de sociale medier, ser muligvis fantastisk ud, men er det mon også et sandfærdigt billede af livet? Hvad med alt det, der foregår mellem billederne af den ideelle tilværelse? Du skal med andre ord ikke tage alt for gode vare og i stedet lære at fokusere på dig selv. Koncentrer dig om de ting, du gerne vil nå eller opnå, og tag evt. en digital detox, hvor du ikke bruger sociale medier i en god periode.

Tal med en professionel

Et er at selv forsøge at undgå, at man lader sig påvirke af alle andres liv, der er til offentligt skue. Men der vil altid være mange tanker og følelser at slås med. Og blæser dine tanker som en orkan, er det ikke bare lige at gøre dem helt vindstille.

Her kan en professionel terapeut være en god løsning. Hos Lifework.dk er der f.eks. fokus på at netop få styr på alt tankemylder og finde ud af, hvad for nogle mønstre og rutiner, tankerne bevæger sig i. På den måde kan man nemlig lære at genkende og forstå dem, så man også kan handle på dem.

Dét er vigtigt, hvis man skal opnå at tøjle dem helt og vende sin nuværende situation til det bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *