3 tips til at blive en bedre skuespiller

3 tips til at blive en bedre skuespiller

Drømmer du om at medvirke i film og serier eller stå på de skrå brædder? Det kræver desværre meget mere end mod at blive professionel skuespiller i enten film eller teater. Det kræver talent, Men hvordan får man så lige det der talent? Vi kommer her med vores bedste tips til, hvordan du kan blive en bedre skuespiller og måske lande en rolle i en film eller et teaterstykke.

Tag et ophold på teaterhøjskole

Det er ikke nemt at komme ind på Den Danske Scenekunstskole, som er den førende statslige uddannelsesinstitution inden for scenekunst. Du har brug for talent og erfaring bare at komme i betragtning til en plads. Her kan et ophold på en teaterhøjskole være en god idé. Her bliver du nemlig undervist af dygtige specialister, arbejder sammen med ligesindede og du lever og ånder skuespil og teater hver eneste dag – både i skoletiden, men også i fritiden. Du bliver klogere på teorier, får tid og mulighed for at teste dem af i praksis med andre studerende, og der er altså ingen bedre mulighed for at dygtiggøre dig inden for dit område.

Øv, øv, øv dig

Et højskoleophold kan gøre meget for dine evner, fordi du jo her faktisk øver dig hver eneste dag i teaterstykker og musical. Det skal dog også fortsætte, når du er færdig på højskolen. Her kan det være en god idé at tage dine nyfundne evner med ud i det virkelige liv ved at gå til auditions og castings. I begyndelsen giver det mest mening at søge statistroller, som du så kan skrive på dit CV. Når du så har samlet en masse øvelse og erfaring fra diverse statist- og evt. biroller, kan du langsomt begynde at gå efter de roller, som tiltaler dig mest. Hvis evnerne er der, kan det være at du får din store chance.

Studér dine idoler

Dine drømme om at blive skuespiller kommer helt sikkert et sted fra, ofte fra et idol. Det kan være en skuespiller, som du ser op til og som du gerne vil være. Du kan lære meget ved at studere dine idoler og på den måde udvide og udvikle dine kompetencer. Det handler her ikke om at kopiere dem og gøre præcist det samme som de gør. Det handler i stedet om at mestre udtrykkene på din helt egen måde. Instruktører og castere leder efter autentiske skuespillere, så det er vigtigt, at du arbejder på at fremstå troværdig – og det følger helt automatisk med, når du lærer at fremstille dig selv som en del af din karakter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *