En sommerhustur for hele familien

En sommerhustur for hele familien

Mange danske familier nyder godt af at spendere ferier, weekender og sågar hverdagsaftenener i deres sommerhus.

Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke muligheder, der er for glade og hyggelige stunder i et sommerhus.

Der er heldigvis aktiviteter for alle aldersgrupper, for de små børn vil sjældent det samme som hverken teenagere eller forældre.

Men hvordan får man mest ud af sit afslappende sommerhusophold? Det kommer der hér et par idéer til, så I ikke skal overlade skæbnen til den lidt kedelige tvoversigt i ferien.

Børn, baljer og bamser

Sommerhuse og andre lignende feriedestinationer er perfekte for børn, for der kan både leges, bruges energi og slappes af.

En weekend i familiens skød kræver dog ofte, at børnene skal underholdes på den ene eller den anden måde, hvis de ikke skal blive rastløse og irritable.

I den forbindelse er det helt oplagte at anskaffe sig en slags balje eller et mindre vandbassin, som er stort nok til at rumme børnene.

At lege i vandet, plaske og grine er typisk sjovest for de yngre børn, og derfor behøver bassinet nærmest bare at være en stor vaskebalje.

Skulle de blive trætte af det, kan man med fordel medbringe en lille samling af barnets yndlingsbamser, som er ideelle til sjov sommerhusleg.

Der kan bygges indendørs huler under tæpper og puder, eller der kan gås på opdagelse i det omkringliggende terræn med bamserne som følgesvende.

Teenageren: skærmtid eller hvad?

Børn er simple og ofte langt nemmere at håndtere end tvære teenagere, der hellere end gerne var blevet hjemme fra sommerhusturen.

Det helt store spørgsmål er, om sommerhuset skal være så tæt på en identisk substitut for hverdagen derhjemme som muligt, eller om der skal andre boller på suppen.

I den forbindelse bør man gøre sig nogle grundige overvejelser om, hvorvidt man skal lade sin teenager sidde foran en skærm dagen lang.

Det er uheldigvis utrolig populært i den pubertære aldersgruppe, hvor gaming, chat og alskens virtuelle aktiviteter bare er det fede.

Men i sommerhuset er det anbefalelsesværdigt at indføre en form for skærmtidsregler, da det familiære samvær bør være i højsædet i de ofte få dage, man ikke er hjemme.

Hvorfor ikke gå en tur, spille et brætspil eller bage en lækker kage?

Også de voksnes frirum

De voksne skal også have det godt på den afslappende sommerhustur, der for alt i verden skal virke afstressende.

Et forslag til en rigtig fin aktivitet er, at man starter med at rense sin gasgrill, før man om aftenen laver en lækker omgang grillmad.

Rengøring af weber gasgrill kan gøres til en sjov, hyggelig familieaktivitet, som også kan lære familiens yngste en hel del.

At sidde en lun sommeraften og lytte til kødet eller grøntsagerne, der svitser på grillen er superskønt og bestemt en luksus, man bør unde sig selv.

I sagens natur kan man ikke grille døgnet rundt, så man bør også medbringe lidt yderligere underholdning, så man rigtig kan hygge sig.

Det kunne eksempelvis være et par gode bøger, en spændende film eller et sæt løbetøj, så man kan nyde områdets anderledes, flotte natur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *