Tips til at finde det rigtige hundefoder

Tips til at finde det rigtige hundefoder

Kæledyr er en del af familien, og de fortjener at blive behandlet som sådan. Du skal fodre dem godt og give dem nok motion, men hvad med at give din hund den rigtige slags mad? Hvis du ikke er sikker på, hvilke mærker af foder, der giver den bedste ernæring til din hvalp, så er denne artikel til dig! Her fortæller vi dig alt om, hvordan du finder det rigtige foder til din hund, så den kan leve et langt og sundt liv. Læs mere om Hundemad.

Hundefoder kan være meget forvirrende. Der er, så mange forskellige mærker, og det er svært at se, hvilke der giver din hund alt det, den har brug for. Det er derfor, vi er her – for at hjælpe dig gennem denne proces! Vi giver dig alle de oplysninger, du har brug for, så du kan træffe et informeret valg om, hvilket foder der er bedst for din hund.

2 varianter af hundefoder

Først skal du beslutte dig for, hvilken type foder du vil købe. Der findes tre hovedtyper af mærker: vådfoder og tørfoder. Dette er i virkeligheden et spørgsmål om personlige præferencer – det afhænger af, hvor meget tid du har, om du foretrækker bekvemmelighed frem for friskhed, om du mener, at din hund har brug for mere protein eller flere kulhydrater og mange andre faktorer. Men i bund og grund handler det mest om, hvad din hund selv kan lide. Og derfor kan man godt i starten prøve det ene mærke efter det handlet, og hunden kan også pludselig ændre lysten til sin mad.

Vådfoder

Har din hund dårlige tænder, kan vådfoder være et godt alternativ til kæledyr. Det kommer i dåser, som du kan opbevare i lang tid, før du åbner dem for at fodre din hvalp (selv om de normalt ikke holder så længe, når de først er åbnet!) Ulempen ved denne type foder er, at det er dyrt – nogle gange endda dyrere end tørfoder af høj kvalitet! Det er også meget mere natriumholdigt og har et lavere indhold af vitaminer, så det har ikke så mange fordele for din hund.

Tørfoder

Tørfoder er den mest populære type foder til kæledyr, men det kan skyldes, at der er meget få muligheder, når det gælder råfoder. Hunde synes at elske dette type mad, men det kan være meget dårligt for deres tænder. Det er heller ikke let at opbevare og skal ikke opbevares på køl, hvilket betyder, at du sandsynligvis vil gå igennem flere poser på en uge!

6 Replies to “Tips til at finde det rigtige hundefoder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *