5 ting du skal være opmærksom på ved køb af elcykel

5 ting du skal være opmærksom på ved køb af elcykel

Elcyklen har gennem de sidste år vundet stor popularitet på de danske cykelstier. Inden du hopper med på bølgen, får du her fem ting, som du bør overveje ved køb af din elcykel.

1. Du kan forlænge batteriets levetid

Det kan ikke undgås, at batteriet til din elcykel med tiden mister kapacitet. Dog er der en række af ting, som du kan gøre for at forlænge batteriets levetid. Du bør blandt andet undgå at oplade batteriet udendørs, når temperaturen ligger under 5 grader celcius.

Vil du forbedre levetiden på dit batteri, er det en god idé at læse op på de tiltag, som du kan kaste dig over. I mange tilfælde er det nemlig ikke krævende at værne om dit batteri, hvis blot du ved, hvordan du skal gøre.

2. Elcyklen bør prøvekøres

Har du eksempelvis forelsket dig i en elcykel fra boxbike.dk, er det en rigtig god idé at prøve en tur på en lignende model. Der kan nemlig være enormt stor forskel på, hvordan det føles at køre på de forskellige cykler.

En elcykel lægger op til, at man skal køre længere ture, end på en almindelig cykel. Skal du holde til at sidde på cyklen i lang tid ad gangen, er det altså vigtigt, at du føler dig godt tilpas.

3. Hvilken motor skal du vælge?

Overordnet set findes der tre forskellige typer motor til elcykler; forhjulsmotor, centermotor og baghjulsmotor. De forskellige typer af motor, betyder meget for, hvordan det føles at køre på cyklen.

Derfor er det en god idé at prøve cykler med de forskellige motortyper, hvis du er i tvivl, eller at snakke med en ekspert, der kan bedømme, hvad der er den helt rigtige motortype for dig.

4. Batteriets størrelse og montering

Som nævnt ovenfor, er det naturligvis vigtigt, at du passer på cyklens batteri, hvis du vil have det til at holde i lang tid. Dog er det også væsentligt, at cyklen fra starten af har et batteri, som passer til dig.

Overordnet set kan man sige, at jo større batteriet er, jo færre gange skal du oplade det. Skal du køre længere ture, kan det derfor godt betale sig at have et stort batteri.

Derudover skal du jævnligt afmontere batteriet for at sætte det til opladning. Derfor er det vigtigt, at du selv har mulighed for at gøre dette og montere batteriet igen efter opladning. Det kan være med forskel, hvor vanskelig denne procedure er.

5. Får du nok for prisen?

Elcykler er naturligvis dyrere end de fleste andre cykler, fordi de er mere højteknologiske. Dog kan det godt betale sig at være kritisk med, hvad du vil betale. Eksempelvis koster en elcykel med centermotor typisk mere end cyklerne med forhjuls- eller baghjulsmotor.

Netop fordi du kan få cykler med så mange forskellige typer af motorer og batterier, er der stor variation i prisen. Det kan være en god idé at bruge tid på at undersøge markedet, så du ved nogenlunde, hvordan prisklasserne for de forskellige cykler er.

Når du har fundet den rette elcykel, er det bare om at give den gas på cykelstierne!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *