Vigtigheden af den rigtige madras

Vigtigheden af den rigtige madras

Søvn er vigtigt for vores fysiske og psykiske helbred. Nogle sover bedre end andre fra naturens side, men der er også et par andre ting, der kan spilde ind, når det kommer til søvnkvaliteten.

En af disse ting er den rigtige madras. Madrasser har faktisk en større betydning for vores søvn end vi tror, både når det kommer til at falde i søvn – og selve søvnkvaliteten. Udover en dårlig madras går udover søvnen, så risikerer du også rygproblemer i de vågne timer.

Sådan vælger du den helt rigtige madras til dig

Først og fremmest kommer det selfølgelig an på størrelsen af din seng. Der er ikke noget værre end en madras, der rækker ud over sengen eller omvendt ikke når ud til sengens kant og flytter sig rundt i løbet af natten. Er du usikker på din sengs præcise mål, så er det altså en god ide at måle den, inden du køber en madras. Så ved du, om du skal kigge på madrasser 180×200, større eller mindre. På linket, kan du finde et stort udvalg af gode madrasser i forskellige størrelser.

Hvilken type? 

Der findes flere forskellige typer madrasser, og det kan svært at finde rundt i. Skal du have en boxmadras, springmadras, skummadras eller topmadras? Derfor er det en god ide, at gå ind og læse om forskellene på de forskellige typer, der findes. På den måde undgår du fejlkøb, og finder lige netop den madras du mangler. 

Hvor hård?

Nogle mennesker foretrækker en hård madras, andre en blød. Først og fremmest skal du selvfølgelig vælge den hårdhed, du finder mest behagelig, hvis du allerede ved, hvad der føles bedst for dig.

Hvis du ikke ved, hvor hård din madras skal være, eller ikke kan finde ud af, hvorfor du får ondt i ryggen eller sover dårligt af din ellers gode madras, så er der en tommelfinger regel, der går ud på at vælge madras ud fra sin vægt. I grove træk kan man sige, at jo mere du vejer, jo hårdere skal den være og omvendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *