Saml familien om aftensmaden

Saml familien om aftensmaden

I en tid hvor en hektisk hverdag let kan overrumple familien, kan en fælles hyggestund være guld værd. En almindelig dansk gennemsnitsfamilie skal både finde tid til børnenes fritidsaktiviteter, lektielæsning, mors håndbold, fars badminton, madlavning, rengøring, havearbejde og hvad der ellers kan forekomme af daglige pligter. Hvis forældrene arbejder i helt almindelige 8-16-jobs er der ikke megen tid tilovers, når først eftermiddagen er blevet til aften, og det daglige måltid er serveret. Så skal ungerne i bad og på hovedet i seng.

Slut med den dårlige samvittighed

Mange forældrepar bærer rundt på en konstant dårlig samvittighed, fordi de aldrig synes, at de gør det godt nok. De synes ikke, at de har nok tid sammen med deres børn og hinanden. Livet passerer forbi, mens man blot forsøger at følge med i det hæsblæsende tempo. Men tager man et skridt tilbage, så bliver det ganske tydeligt, at megen af den stress og jag, som man oplever i hverdagen, er ganske selvforskyldt. For der er lige mange timer i hver eneste dag, der går. Det handler blot om at fylde dem ud på en måde, så man ikke banker sig selv oven i hovedet over alle de ting, man syntes, man burde have nået.

Gør hverdagsritualerne til noget særligt

Fælles for hver eneste dag er, at der er nogle gøremål, som man ikke kommer udenom. Maden skal serveres hver eneste dag, der skal børstes tænder, man skal tage et bad og så fremdeles. Og hvad ville egentlig være mere passende, end hvis man lod aftensmadstiden blive en helt særlig kvalitetstid. Aftensmåltidet er i forvejen den tid på dagen, hvor mange familier mødes over middagsbordet og taler med hinanden om dagen, der er gået. Hvorfor ikke gøre hverdagen ekstra speciel ved også at inddrage alle familiens medlemmer i selve madlavningen?

Gør noget ekstra ud af det

Måske bliver det lige lovligt meget op ad bakke, hvis man som forældre forsøger at få sine teenagebørn til at hjælpe med at tilberede de boller i karry, der står på menuen til aften. Skal man samles for at holde kvalitetstid til aftensmaden og glemme hverdagen for en stund, så kan man lige så godt droppe de leverpostejsfarvede hverdagsretter for en lidt mere eksotisk sammensætning af menuen.

Ryg aftensmaden

En sjov måde at samle hele familien omkring det daglige aftensmåltid kunne være ved at prøve noget nyt. Kig f.eks. efter en rygeovn på tilbud, og kast jer sammen ud i den ædle kunst at ryge kød og fisk. Det er ikke svært, men det er lidt anderledes end det, man er vant til fra almindelige gryder og stegepander. Særligt velegnet til rygeovnen er fisk som laks eller ørred, så med ganske lidt forudgående undersøgelse, vil mange kunne lave et ganske udsøgt måltid ved hjælp af netop disse ingredienser. En ekstra bonus ved at ryge sin aftensmad i haven er, udover at det er hyggeligt, at det dufter rigtig dejligt. Den røgede duft af et stykke varmrøget laks med en god peberblanding vil med garanti få mundvandet til at løbe på alle familiens medlemmer. Bon appetit!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *