Hvordan bliver man skuespiller?

Hvordan bliver man skuespiller?

Der er mange, der går rundt med drømmen om at blive skuespiller, men det er slet ikke let. Det er der flere grunde til, men det er især fordi der ikke er en sikker vej til at blive skuespiller, som det gælder andre erhverv. Du kan nemlig ikke bare tage en uddannelse og så blive skuespiller.

Det skal dog også lige nævnes, at der faktisk slet ikke er et krav om, at man har en uddannelse, hvis man gerne vil være skuespiller. De fleste skuespillere er selvlærte. Når det så er sagt, så findes der flere uddannelser både i Danmark og udlandet, som man kan tage, hvis man gerne vil dykke ned i skuespillets ædle kunst og dygtiggøre sig.

Som nævnt er det ikke let at blive skuespiller, men der er flere veje til en karriere som skuespiller. Der er ingen, der er mere rigtige end andre, så det handler faktisk kun om, hvad du mener er den rette vej for dig. Vi har herunder samlet en masse gode råd til, hvad du kan gøre for at blive skuespiller.

Øvelse gør mester

De fleste skuespillere er selvlærte og er blevet opdaget ved en tilfældighed. Hvis du altså gerne vil blive dygtig, så handler det om at øve dig, øve dig – og så øve dig noget mere. Du kan f.eks. øve dig ved at vælge nogle monologer og naile dem eller vælge en scene fra en af dine yndlingsfilm eller -skuespillere og lære dem udenad. Ofte kan der være meget at lære ved en dygtig skuespiller, så lav din research – og så vil dit skuespil også forbedre sig.

Tag til casting/audition

Ved en casting eller audition er det muligt at vise, om man er egnet til en specifik rolle. Ved castings vil du hurtigt opdage, at der både er uddannede og ikke-uddannede skuespillere til stede, som ønsker at vise, at det er dem, der skal have rollen. Castings og auditions kan være en god mulighed for at få feedback på dine evner, så du kan forbedre dig selv – og så kan du selvfølgelig også være heldig at lande rollen!

Tag på kurser eller højskole

Du kan tage en lang række forskellige former for kurser i skuespil ved private skoler. Der er tale om selvbetalte kurser, men det kan være det hele værd, hvis der er noget, du virkelig kæmper med at blive bedre til. Det er også helt oplagt at tage et ophold på en skuespil- eller teaterhøjskole. Her får du virkelig arbejdet med dine evner sammen med andre ligesindede og dygtige instruktører og får dem prøvet af i et vaskeægte teatermiljø. Det er også et sted, hvor du kan blive opdaget og få tilbudt en helt fantastisk rolle.

Tag en uddannelse

Hvis du virkelig gerne vil have papir på, at du er skuespiller, så er det muligt at blive uddannet filmskuespiller ved en række private uddannelser, f.eks. Det Danske Filmskuespiller Akademi. Det koster 116.000 kr. for 1 års grunduddannelse. Du kan også blive uddannet som skuespiller på Københavns Film- og Teaterskole. Sidst men ikke mindst er det også muligt at blive optaget på en statslig uddannelse ved Statens Scenekunstskole. Det er den mest anerkendte uddannelse inden for skuespil – og det er derfor heller ikke nemt at komme ind. Du skal nemlig bestå hele tre prøver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *