Har du en iværksætter i maven? Læs her
Har du nogensinde overvejet at starte din egen forretning? Det kan være svært at tage det første skridt, og endnu sværere at vide, hvad man vil opstarte.
Måske kan man bare mærke iværksætteren i maven, der venter på at blive født. Med dansk WordPress er det nemt at lave og designe sin egen hjemmeside, så dette er et godt sted at starte.
Gør din hobby til din levevej
Det kan være, at du med alderen er blevet mere og mere bevidst om din kærlighed til at lave mad. Der er selvfølgelig forskel på at kunne lide madlavningen og have talent for det. Madlavning kan dog vokse på en, hvis man anskaffer sig det rette udstyr.
En god start er at få fat i nogle gode Jamie Oliver gryder, dernæst altid vigtigt at have nogle gode knive, der gør skærearbejdet lettere for en. Med disse to remedier, kan man komme langt.
Det er også vigtigt, hvis man tænker at starte op som en madguru, at der er styr på alle redskaberne. Er der en genre af mad, du er specificeret indenfor, for så ville det være et oplagt sted at starte, så folk ikke er i tvivl om, hvad du står for.
Øv dig mange gange i at lave de forskellige retter, du har tænkt dig, skal være den første inspirationskilde for folk, og find så ud af, hvordan du vil nå ud til dit publikum.
Offentliggør dit projekt
Som selvstændig er der nogle overvejelser, man skal gøre sig ift. hvem målgruppen er, hvor man vil publicere sin forretning og hvilke visioner, man har. I disse tider er det blevet enormt nemt at gøre sig synlig i og med, at der er kommet så mange nye platform, hvorpå man kan promovere sig selv og sit brand.
Fx er det blevet anerkendt at dyrke sit brand på sociale medier som Instagram. I og med at gruppen, der bruger dette medie, er voksende, når man ud til mange ved at synliggøre sig her.
Hvis man har tænkt sig at starte en madblog, kan man sagtens via Instagram både dele opskrifter i sine opslag, men man kan også poste historier eller lave videoer, hvor man laver den mad, man deler opskrifter af.
Også på Instagram er det nemt at dele andres opslag, så på den måde når man altså ud til rigtig mange mennesker på kort tid.
Find din personlige stil, så folk husker dig
Der er mange mennesker, der kan lide at lave mad, så hvis det er det image, du vil leve på, kan du hurtigt blive glemt i mængden.
Hvis du har besluttet dig for, at du kan inspirere andre med din madlavning, så begynd at gå i tænkeboks: hvorfor kan netop du inspirere folk? Hvad gør din madlavning speciel? Det er vigtigt, at du finder din måde at brande dig selv på, så du ikke kommer til at minde om alle de andre madbloggere. Det kan være, du kan bidrage til nemme retter i hverdagen, vegetariske alternativer, økologi og bæredygtighed eller noget helt fjerde.
Det er i hvert fald en god måde at gøre sig bemærket på – at finde den retning, der er kendetegnende, og som folk ved er dig, når de ser din mad. Det kan også være, du kan være innovativ i måden, du vil vise dine specialiteter frem på – en bestemt filmteknik eller en karikeret fremgangsmåde.