Din seng er vigtig for din nattesøvn

Din seng er vigtig for din nattesøvn

Vidste du, at din seng er afgørende for din nattesøvn? Søvn er vigtigt. Det er her, vi hviler kroppen og ikke mindst hjernen. Hvis din seng ikke har den rette komfort for dig, kan det gå udover din ryg og led. Det kan resultere i, at du vender og drejer dig om natten, fordi du ikke ligger behageligt. Derfor er det vigtigt, at du har den helt rette seng, så du kan få den søvn, du behøver.

Nedenfor bliver du guidet i, hvordan du finder den rette seng for dig.

Sådan finder du den rette seng

Hvis du er på udkig efter en ny seng, bør du først gøre dig nogle overvejelser over, hvilke behov du har. Som udgangspunkt skal du tage stilling til, hvor stor din seng skal være. Hvis du har en partner, kan der være flere gode grunde til at vælge en lidt større seng.

Det kan være, du skal overveje en seng, der måler 180 centimeter i bredden. Det kan generelt være en fordel for at sikre, at I begge får den plads, I har brug for, når I sover. Generelt bliver det anbefalet, at par køber en seng, der måler 180 centimeter.
Når du har afgjort, hvor stor din seng skal være, er næste skridt at vælge den rette model. I dag findes der et hav af forskellige sengespecialister. Derfor kan det være lidt af en udfordring at finde den helt rette udbyder. Som udgangspunkt bør du derfor først og fremmest tage stilling til sengetyper. Her findes der tre forskellige: boxmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge. Alle tre senge kan noget forskelligt – og ligger i forskellige prisklasser.

Boxmadrassen ligger i den billige ende og er en helt almindelig seng. Her køber du blot en madras og sengeben.  Kontinentalsengen er lidt dyrere end boxmadrassen. Her får du et ekstra madraslag, højde på sengen og et pænt design i forskellige betrækninger. Kontinentalsengen er især kendt for god komfort. Elevationssengen er kendt for de teknologiske funktioner, der giver dig mulighed for at justere madrassen via en fjernbetjening. Vil du for eksempel sidde oprejst, kan du hæve og ligeledes sænke den øverste del af madrassen. Vil du have benene op, kan du desuden hæve og sænke nederste del af madrassen. Elevationssengen ligger i den lidt dyrere ende.

Dit valg af madras er vigtig

Når du skal vælge den rette madras, er det vigtigt, at du tager ud og prøver forskellige typer. Her findes både springmadrasser, skummadrasser og topmadrasser. Dit valg afhænger af din vægt. En hovedregel er, at desto mere du vejer, desto hårdere skal din madras ligeledes være. Derfor kan du med fordel besøge forskellige forhandlere, der kan hjælpe dig med at vurdere, hvilken madras der er den rette for dig.

Hvis du vil læse mere om forskellige sengetyper, kan du læse her. Det er nemlig vigtigt, at du allerede fra begyndelsen vælger den helt rette sengemodel og madrastype. På den måde er du sikker på, at du i fremtiden får den søvn, du behøver ved at ligge både behageligt og komfortabelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.