Gode råd når du skal male indendørs

Gode råd når du skal male indendørs

Mange af os kender oplevelsen af at være på herrens mark, når man skal i gang med større praktiske projekter. Om det så er et nyt hegn, nye fliser eller væggene indenfor, der skal males. I denne artikel er der gode råd at finde til dig, der skal male indenfor og derfor har brug for indendørs maling. Hvordan skal man starte? Hvilken maling skal man anvende? Hvordan bærer man sig ad?

Vælg den rigtige indendørs maling

Når de hvide vægge i hjemmet begynder at falme, eller måske endda begynder at få gullige nuancer, så ved du, at det er tid til dine vægge skal have et nyt lag maling. Men hvilken indendørs maling skal man vælge? Det afhænger først og fremmest af farven på dine vægge, eller hvilken farve du ønsker de skal have. Ofte kan man ikke bare nøjes med at pletmale, så du kan ligeså godt købe en ordentlig omgang maling, så det hele kan dækkes. Når du gør det, kan du i samme omgang vælge en ny farve, hvis det altså lyster. Inde på online butik maling.dk, kan du finde et bredt sortiment af en masse forskellig maling, så du er godt dækket ind til dit malerprojekt.

Hvilken slags maling du skal bruge, afhænger også meget af, hvilken overflade du skal male på, og om hvor slidt overfladen er. Inde for kategorien indendørs maling, findes der derfor en del underkategorier afhængig af, om det eksempelvis er loft- og vægmaling, træ eller metal underlag, grundmaling eller  om det måske endda er en slags specialmaling, som du skal bruge. Inde på maling.dk, er det heldigvis sat meget brugervenligt og overskueligt op.

Hvordan går man igang?

Inden du begynder at male indendørs, er der noget forarbejde, der i de fleste tilfælde er nødvendigt – eller en rigtig god ide – at gøre. Generelt er det en rigtig god ide, at vaske overfladen af du skal male, inden du påfører indendørsmalingen. Det kan enten være med almindeligt varmt vand og sæbe, men skal overfladen helt i bund, er det ofte en god ide at benytte sig af grundrens, hvilket er en ekstra stærk sæbe, du også kan købe hos din maler. Hvis grundrens anvendes, skal man anvende handsker. Derudover plejer man også at tape langs de kanter der skal males, således at det bliver nemmere ikke at male udenfor. Maler du eksempelvis en liste, men ønsker ikke at få hvid maling på dit trægulv, kan malertape tapes fast på trægulvet, så du kun maler på listen og tapen – og kke på gulvet.

I nogen tilfælde, hvor overfladen er meget slidt, porøs eller har et andet lag maling, der kan være svært at male ovenpå, er det oplagt at slibe overfladen ned først. Det kan eksempelvis gøres med sandpapir. Enten med håndkraft eller, hvis det er større overflader, så kan anskaffelsen af en slibemaskine anbefales.

Hvis du gør disse ting først og anskaffer dig noget godt indendørs maling samt pensler, så har du gunstige omstændigheder for en malersuccess.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.