Glæder du dig også til forår?

Glæder du dig også til forår?

Det har været en lang og mørk vinter, hvor restriktioner har gjort den om muligt endnu mere trist. Om cirka en måned starter foråret, og det kan allerede nu mærkes, at dagene bliver lysere. Vi er på vej ind i en varmere og lysere tid, hvor alting bliver nemmere. Det kan ikke gå for langsomt.

De første forårstegn er noget særligt

Der er nogen, der sværger til de lysende grønne blade på bøgetræerne som et tegn på sent forår og tidlig sommer. Der er nogen, der elsker synet af vintergækker, krokus og påskeliljer. Og så er der nogen, der elsker synet af japanske kirsebærtræer, når de springer ud. Der er da også noget helt særligt over de lyserøde blomster på de mørkebrune grene. Der er andre, der glæder sig til asparges, nye kartofler og andre af de første friske grønne delikatesser. Det er ikke mere end et halvt århundrede siden, at vi var langt mere bundet af sæsonens råvarer, og vi derfor ikke havde adgang til grønne salater om vinteren. Dengang var foråret noget endnu mere særligt.

Mennesket følger årstidernes skiften med et indre ur

Årstiderne danner rammen om en cyklus, som foregår inde i mennesket. Vi lukker ned om vinteren, og vi går på en måde i hi. Det er her, vi kan mærke efter, hvilken retning vi er på vej i. Om vi er på det rette spor, eller om der skal ske noget helt andet. Det er det, mørket kan hjælpe os med. For det at vi kan se mindre af verden, det gør, at vi ser mere af vores indre verden. Det har vi brug for, selvom mange oplever en form for vinterdepression. Men det kan ses som en renselse af den mentale sundhed. Dermed kan vi med meget større glæde og indsigt gå ind i sommerens varme. Nu kan vi måske snart smide vinterfrakken og alt det andet varme tøj. Så kan vi vandre barfodet rundt i den varme jord.

Foråret er en forkølet tid

Det er dog vigtigt at huske på, at vi ikke skal pakke os for meget ud af tøjet. Det er i foråret og efteråret, at vi er allerdårligst til at klæde os korrekt på. Derfor kommer vi måske hurtigere til at blive syge, og det er ikke en god måde at bruge foråret på. Så det kan være en god ide med billige kvalitetsstrømper og andre varme tøjstykker. Bambus og hør har den gode egenskab, at det temperaturregulerer, så det kan både føles koldt og varmt alt efter temperaturen. Derudover kan det holde på meget fugt, hvilket er behageligt for kroppen. Så mærkes sveden mindre, og den transporteres ud frem for at øge fugtigheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.