Få fingrene i det rette sand

Få fingrene i det rette sand

Er du gået i haven og vil du gerne have gang i projekter hvor der kræves sand af den ene eller den anden art, så kan du muligvis for første gang i dit liv blive opmærksom på at sand ikke bare er sand og der er stor forskel på hvad du skal vælge for en slags sand, i forhold til de forskellige projekter sandet skal bruges til. I denne artikel ser vi nærmere på hvordan du får fingrene i det rette sand, til at skulle bygge en sandkasse i haven.

Dette skal du være opmærksom på når du bygger sandkasse

Når foråret står for døren er det meget typisk, at det kribler og krabler i fingrene på personerne, der råder over en have. Det er for de fleste personer, der har have en tilbagevendende følelse, når foråret står for døren og det begynder at blive varmt nok til at komme i haven og gøre den lækker til at nyde, når sommeren for alvor rammer.

 

Er du netop ramt af denne forårsfølelse, der kribler og krabler i fingrene på dig, og har du et lille væsen rendende rundt derhjemme, er sandkassen muligvis noget der står højt på ønskelisten til at få klaret dette år. Men hvad skal man egentlig lige være opmærksom på, når man får lavet en sandkasse i haven og hvad er sandkassesand egentlig for noget sand?

Finkornet sandkassesand er smart til leg

Når du vil starte med projekt sandkasse derhjemme, er det meget forskelligt fra person til person, hvilken form for sandkasse man egentlig gerne vil have. Har du helt små børn, der skal lege i sandkassen, er det en rigtig god idé at finde noget af det mest finkornede sand, du kan få fingrene i, da det ikke kan afvises, at der nok vil ryge noget i skrutten fra tid til anden og større sten kan gøre det lidt mindre smart.

 

Desuden er finkornet sand også meget lettere at bygge ting og sager af i selve sandkassen, så der er ikke så meget undren i det hele taget over, hvorfor sandkassesand bliver kaldt, som det gør.

 

Når du først har fundet frem til det rette sand, skal du vælge hvordan selve sandkassen skal være. Du kan købe både plastik og træsandkasser, der blot skal samles, men du kan også bygge selv. Vigtigt er blot at huske at tjekke for skarpe kanter fra søm og andre materialer, og du kan med fordel sikre bunden mod nedefra kommende ukrudt og sørge for at have en form for overdækning til sandkassen, når den ikke er i brug, så f.eks. naboens katte ikke tror, de har fundet et stort toilet i din have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *